A legfontosabb dolgokról Fred Rogers alapján

Ha érzem, hogy úgy szeretnek, ahogy vagyok, akkor áll fent a legnagyobb lehetősége annak, hogy a legjobb, legegészségesebb oldalam bontakozzon ki! Egy ember akkor képes fejlődni, kivirágozni, ha már most szeretve érzi magát, úgy, ahogy most van.

Amikor úgy szeretek valakit, ahogy van: akkor szeretni tudom a kedves és a durva oldalát, az erőt benne és a gyengeségét is, az igazi önmagát és az álarcait is; erre azonban csak akkor leszek képes, miután magamat is így, egészben el tudom fogadni. Akkor leszel képes mást szeretni, ha önmagadat már képes vagy szeretni, elfogadni.
Segíteni kettő nagyon különböző módon lehet. Az egyik, hogy ragaszkodunk ahhoz, hogy a másik azt és úgy csinálja, ahogy mi szeretnénk; a másik, hogy olyan körülményt és hangulatot teremtünk, hogy a másik is meg akarja tenni a változást, akarjon fejlődni. Mint embernek az a feladatunk, hogy bátorítsuk egymást abban, hogy mindenki felfedezze magában az egyedit és segítsük a másikat az ő egyedi módján kibontakozni, fejlődni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .